پرش لینک ها

کیست آندومتریوز

آیا می دانستید که کیست آندومتریوز سبب ناباروری می شود ؟ راه درمانی کیست آندومتریوز را می دانید ؟ در این مقاله نکات مهمی را در خصوص این کیست بیان می کنیم .

کیست آندرومتریوز با دارو از بین نمی رود ، هر زمان که شخص پریود می شود این کیست به دلیل اینکه پس زدن خون پریود به سمت تخمدان ها بزرگ تر می شوند به همین دلیل است که بیان می شود این کیست ها با قرص و دارو از بین نمی رود.

آیا کیست ها با قرص های جلوگیری از بین می رود ؟

طبق آخرین مرجع و رفرنس های علمی نباید دیگر از قرص های جلوگیری برای درمان کیست ها استفاده کرد ، این روش حداقل ۱۰ سال است که منسوخ شده است ، معمولا کیست ها بین ۲ الی ۶ ماه از بین می روند ، بنابراین نیازی نیست که مریض قرص جلوگیری استفاده نماید .

برای درمان کیست آندومتریوز هم دارو نمی دهند ، زیرا با دارو نمی توان کیست را از بین برد ، برخی از داروها را برخی از پزشکان تجویز می کنند ، دارویی می باشد که شخص باید به طور متناوب استفاده نماید ، به گونه ای که ۶ ماه در شخص یائسگی کاذب ایجاد کرد که شش ماه پریود نشود و یا حالتی را ایجاد کرد که در شخص حاملگی کاذب را ایجاد کرد که شخص شش ماه یکسال قاعدگی نداشته باشد ، اما به دلیل اینکه عوارض این داروها بسیار زیاد است ، برای درمان کیست آندومتریوز این درمان اصلا توصیه نمی شود .

ارداری و آندومتریوز

اگر شخصی که کیست آندومتریوز و در خواست بارداری دارد ، جراح به او توصیه می کند که جراحی با روش های کم تهاجمی را انجام دهد ، معمولا در این اشخاص جراحی به صورت لاپاراسکوپ توصیه می شود .

لازم به ذکر است ممکن است که آندومتریوز مجدد ایجاد گردد در نتیجه شخص زمانی باید تصمیم به جراحی این کیست نماید که قصد بارداری دارد و یا چسبندگی بسیار شدید دارد تن به جراحی باید بدهد .

 

آیا کیست آندومتریوز  سبب ناباروری می شود ؟

ناباروری وآندومتریوز

بانوان عزیزی که به این کیست ها مبتلا هستند باید سریع تر درمان را شروع نمایند زیرا به تدریج این اشخاص نابارور می شوند .

گلوفاژ برای درمان کیست

در ابتدا بهتر است بدانید که گلوفاژ برای درمان کیست نیست ، در بیمارانی که pcod دارند ، در واقع این بیماران تخمدان پلی کیستیک دارند ، در واقع تخمدان پلی کیستیک یک سندرم است که بیانگر علائمی بسیاری از بیماری ها می باشد .

یکی از شایع ترین بیماری های که این سندرم ایجاد می کند کم کاری تیروئید می باشد .

آیا می دانستید اشخاصی که معمولا کیست آندومتریوز بدنشان به انسولین مقاوم است .

بیشترین بیماری که سندرم تخمدان پلی کیستیک ایجاد می کند مقاومت به انسولین است ، در واقع به صورت ژنتیک ، ژن دیابت تیپ۲ را دارند که این اشخاص اضافه وزنشان روی شکم است و به حالت گرد چاقی مردانه چاق می شوند .

در این اشخاص به دلیل مقاومت به انسولین بهترین درمان سندرم پلی کیستیک تخمدان قرص های گلوفاژ یا همان متفورمین می باشد .

این قرص ها تنها قرص های می باشند که در اشخاص افت قند نمی دهند .

آندومتریوز

آندومتریوز، اختلال دردناکی است که با رشد و تشکیل بافت مخاطی رحم در خارج از رحم همراه می باشد. خانم های مبتلا به این اختلال معمولا از درد در قسمت پایین شکم، دردهای سیکل قاعدگی، درد حین رابطه جنسی و یا مشکلات باروری شکایت می کنند. در حالی که ممکن است در برخی موارد، هیچ گونه علامت و نشانه ای مشاهده نشود.
پس می توان گفت که احساس درد به خصوص در ناحیه لگن و پایین شکم، از شایع ترین علائم آندومتریوز می باشد. در برخی موارد این درد حین قاعدگی و یا بعد از آن بیشتر احساس می شود.
برخی دیگر علائمی که بیماران با آن روبرو می شوند، عبارتند از:
علائم مربوط به روده و مثانه مانند مشکل حرکات روده ای، نفخ، یبوست، مشاهده خون در ادرار و یا درد حین ادرار
خونریزی غیر طبیعی از واژن

لاپاراعلت آندومتریوز

دلایل متعددی در بروز آندومتریوز دخیل هستند. یکی از دلایل می تواند این باشد که، زمانی که خانمی در سیکل قاعدگی به سر می برد، قسمتی از خون و بافت رحم به سمت لوله های فالوپ و حفره شکمی حرکت می کند، شما باید نامنظمی قاعدگی را جدی بگیرید.
علت دیگر می تواند این باشد که سلول های مخاط رحم می توانند از طریق رگ های خونی و یا سیستم لنفاوی به سایر ارگان ها راه پیدا کنند.
حتی، احتمال پخش شدن آندومتریوز  با جراحی نیز وجود دارد. به عنوان مثال، خانم مبتلا به آندومتریوز، اگر تحت زایمان سزارین و یا هیستروسکوپی قرار بگیرد، احتمال چسبیدن سلول های اندومتریوم به برش های جراحی وجود دارد.
در صورت ابتلای خانمی به اختلالات سیستم ایمنی، بدن قادر به تشخیص و نابودی بافت های اندومتریومی که خارج از رحم رشد کرده اند، نمی باشد.
عواملی مانند:

عوامل آندومتریوز

  • – شروع سیکل قاعدگی از سنین پایین
  • – یائسگی در سنین بالا
  • – افزایش سطح هورمون استروژن در بدن
  • – کاهش شاخص توده بدنی
  • – مصرف بیش از حد الکل
  • – مشکلات رحمی
  • احتمال بروز آندومتریوز را افزایش می دهند.

تشخیص آندومتریوز

جهت تشخیص آندومتریوز ، متخصص زنان ابتدا به معاینات لگنی و بررسی هر گونه ناهنجاری مانند وجود کیست در ارگان های تناسلی و یا رحم می پردازد.
اولتراسوند، دیگر تست تشخیصی است که در آن با استفاده از امواج صوتی، تصاویر دقیقی از ارگان های داخلی به دست می آید.
MRI، دیگر تست تشخیصی است که تصاویری از بافت ها و ارگان های داخلی بدن را در اختیار پزشک قرار می دهد.
لاپاراسکوپی، از جمله تست های تشخیصی است که امکان مشاهده داخل شکم را برای پزشک فراهم می کند. این شیوه تحت بیهوشی عمومی، ایجاد برش بسیار کوچک و وارد کردن لاپاراسکوپ به داخل شکم انجام می شود و پزشک به بررسی بافت های خارج رحم می پردازد.

درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز می تواند شامل جراحی و یا مصرف دارو باشد.
معمولا پزشک داروهای مسکن مانند ژلوفن، داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی را برای بیمار در نظر می گیرد تا از میزان درد کاسته شود.
برخی داروها با تاثیر بر روی هورمون ها به تسکین درد کمک می کنند.
جراحی، نه تنها به تشخیص آندومتریوز کمک می کند، بلکه نوعی گزینه درمان نیز محسوب می شود. از جراحی به منظور برداشت و یا سوزاندن جراحات ناشی از آندومتریوز استفاده می شود. علاوه بر این، بعد از جراحی شاهد تسکین درد ناشی از این اختلال نیز خواهیم بود.
در صورتی که خانم مبتلا به آندومتریوز، با مشکلات باروری روبرو شود، درمان های اختصاصی تری در نظر گرفته خواهد شد.

راه های ارتباطی:

دکتر لیلا جعفری

دکتر لیلا جعفری

متخصص زنان و جراح زیبایی زنان جزو نفرات برتر بورد کشور دارای چندین مقاله معتبر خارجی و ایرانی

ارسال دیدگاه


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.